The Kipling Residence by CONTENT

 

Architecture firm CONTENT, have designed the Kipling Residence, a new home in Houston, Texas.

 

The Kipling Residence by CONTENT

The description from the designer:

The Kipling Residence is a new addition to the Montrose neighborhood of Houston just north of the Menil grounds.

The Kipling Residence by CONTENT

Designed for a growing family of five, it allows for generous open family zones oriented to large glass walls facing the street and a courtyard pool.

The Kipling Residence by CONTENT

The courtyard also creates a buffer between the master suite and the children’s play and bedroom zones.

The Kipling Residence by CONTENT

Fixed wood slats provide privacy on the first floor while a large sliding second floor panel allows the street balcony to exchange privacy control with the study.

The Kipling Residence by CONTENT

The master suite, clad in a Cumaru rainscreen, echoes the first floor connection to the exterior, with large glass walls off screened balconies to the north and south sides.

The Kipling Residence by CONTENT

The children’s suite is defined by integral color stucco and features three light scoops facing east to assist in waking the children to the morning sun.

The Kipling Residence by CONTENT

These material changes on the exterior define the various programmatic zones with brick and glass housing shared spaces.

The Kipling Residence by CONTENT

The Kipling Residence by CONTENT

The Kipling Residence by CONTENT

The Kipling Residence by CONTENT

The Kipling Residence by CONTENT

Photography by Peter Molick and Ben Hill Photography

  • Facebook
  • Google Plus