Maroubra House by THOSE Architects

Photography by Luc Remond

 

THOSE Architects have recently completed a light-filled home for a young family in Sydney, Australia.

 

Maroubra House by THOSE Architects

Photography by Luc Remond

 

The home was originally owned by the clients grandmother, but needed an update, as it was designed over 60 years ago, and was unsuitable for the lifestyle of a young family today.

Maroubra House by THOSE Architects

Photography by Luc Remond

 

One of the key features added to the home, are these large windows that allow you to sit on the window sill.

Maroubra House by THOSE Architects

Photography by Luc Remond

 

Around the corner from the large windows, are some sliding doors that open the living space to the backyard.

Maroubra House by THOSE Architects

Photography by Luc Remond

 

Inside, there is custom concrete work that provides a built-in storage for firewood.

Maroubra House by THOSE Architects

Photography by Luc Remond

 

You can see that the concrete form wraps around and becomes bench seating until the window.

Maroubra House by THOSE Architects

Photography by Luc Remond

 

Maroubra House by THOSE Architects

Photography by Luc Remond

 

The dining room is located between the living area and the kitchen.

Maroubra House by THOSE Architects

Photography by Luc Remond

Maroubra House by THOSE Architects

Photography by Luc Remond

 

The custom concrete work continues into the kitchen, with the counter-top also made from concrete.

Maroubra House by THOSE Architects

Photography by Luc Remond

Maroubra House by THOSE Architects

Photography by Luc Remond

 

A pop of red in the door adds a touch of color to the space.

Maroubra House by THOSE Architects

Photography by Luc Remond

  • Facebook
  • Google Plus