High House by Dan Gayfer Design

Photography by Dean Bradley

 

Dan Gayfer Design has sent us their latest project, a renovation of a five-metre (16 ft) wide inner city home in Melbourne, Australia.

 

High House by Dan Gayfer Design

Photography by Dean Bradley

The only parts of the original house that were kept was the facade and the front two rooms. The clients, a young couple, wanted the convenience of inner city living without compromising on space, function, interaction, flexibility and light.

High House by Dan Gayfer Design

Photography by Dean Bradley

The design achieved this by ensuring that every space was carefully thought out, planned and attributed to a specific role.

High House by Dan Gayfer Design

Photography by Dean Bradley

Just off the courtyard there is a living area.

High House by Dan Gayfer Design

Photography by Dean Bradley

The living area shares the main floor with the kitchen and dining room.

High House by Dan Gayfer Design

Photography by Dean Bradley

In the kitchen, concrete has been used for the island countertop.

High House by Dan Gayfer Design

Photography by Dean Bradley

With grey tiles used as a backsplash and for the island support.

High House by Dan Gayfer Design

Photography by Dean Bradley

At one end of the kitchen island, the concrete countertop meets the floor, at the other end it flows down the step to meet the concrete floor of the living room.

High House by Dan Gayfer Design

Photography by Dean Bradley

At the other end of the kitchen, pops of pastel add some color to the wooden dining set.

High House by Dan Gayfer Design

Photography by Dean Bradley

Under the stairs there’s built-in storage, including a small wine rack.

High House by Dan Gayfer Design

Photography by Dean Bradley

High House by Dan Gayfer Design

Photography by Dean Bradley

The white handrail of the stairs, matches the white painted brick wall.

High House by Dan Gayfer Design

Photography by Dean Bradley

At the top of the stairs there’s a small outdoor space with built-in bench seating.

High House by Dan Gayfer Design

Photography by Dean Bradley

High House by Dan Gayfer Design

Photography by Dean Bradley

Just inside, there’s a sofa and custom built office area.

High House by Dan Gayfer Design

Photography by Dean Bradley

High House by Dan Gayfer Design

Photography by Dean Bradley

Down the hall is one of the bedrooms that has an ensuite bathroom.

High House by Dan Gayfer Design

Photography by Dean Bradley

The designer brought the soft pink from the bedside table lamps into the bathroom with the use of colored tiles.

High House by Dan Gayfer Design

Photography by Dean Bradley

In another bathroom, located between the original house and the new addition, they’ve used blue tiles.

High House by Dan Gayfer Design

Photography by Dean Bradley

High House by Dan Gayfer Design

Photography by Dean Bradley

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

  • Facebook
  • Google Plus