NS Residence By Blatman-Cohen Architects

 

Blatman-Cohen Architects have designed a new house for a family in Netanya, Israel.

 

NS Residence By Blatman-Cohen Architects

The architect’s description

The house location, relatively close to the sea, had a strong influence on its design, in spite having a view to the sea only from the second floor bedrooms.

NS Residence By Blatman-Cohen Architects

Direct connection between the interior and exterior and the ability to enjoy activities both inside and out, with all accompanying functions, were part of client requirement and were addressed in the design.

NS Residence By Blatman-Cohen Architects

A long pathway, made of uncut basalt slabs, leads from the southern side of the lot to the main entrance. Ground floor, comprising a kitchen, service room, pantry, guest rest rooms, a dining area and living room, is open on both ends, expands and opens the space and creates an unobstructed view of both sides of the lawn.

NS Residence By Blatman-Cohen Architects

A pergola that continues the entrance ceiling and floor wood cladding, further enhances the open space and blurs the distinction between interior and exterior.

NS Residence By Blatman-Cohen Architects

Upper, bedrooms floor is a suspended, bridge like box, supported on bare concrete wall on one side and wood paneled wall on the other, outlining and defining the entrance floor space.

NS Residence By Blatman-Cohen Architects

Use of strong contrasting materials like dark stone and wood, together with a choice of minimal shapes, creates a dramatic yet warm atmosphere.

NS Residence By Blatman-Cohen Architects

#gallery-1 {
margin: auto;
}
#gallery-1 .gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 33%;
}
#gallery-1 img {
border: 2px solid #cfcfcf;
}
#gallery-1 .gallery-caption {
margin-left: 0;
}
/* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

Architect: Blatman-Cohen Architects
Photography: Amit Giron

  • Facebook
  • Google Plus