Contemporary two-storey residence located in Argentina, designed by BAM! Arquitectura.

001-cg342-house-bam-arquitectura-1050x700

002-cg342-house-bam-arquitectura-1050x700

003-cg342-house-bam-arquitectura-1050x700

004-cg342-house-bam-arquitectura-1050x1575

012-cg342-house-bam-arquitectura-1050x1470

005-cg342-house-bam-arquitectura-1050x700

006-cg342-house-bam-arquitectura-1050x700

007-cg342-house-bam-arquitectura-1050x700

008-cg342-house-bam-arquitectura-1050x700

Description by BAM! Arquitectura

The CG342 House was conceived upon the request of a young professional to be built on a lagoon lot located in a private gated golf community.

Lot limits get blurred with the inevitable focal point: the lagoon. As regards usefulness, we designed flexible spaces adaptable to our client’s active life as well as to his future family needs, trying not to restrict other possible uses. Such flexibility enables private spaces, located on the upper floor, to be isolated from public spaces, located on the ground floor.

The double-height vertical circulation fills the space with zenithal light and connects both levels. The volumetric indoor/outdoor interplay dematerializes towards the North-oriented rear thus solving view opening of the main areas to the lagoon, while a more closed South-oriented service area front offers privacy to the house.

Photography by Thomas Jeremias

Visit BAM! Arquitectura

  • Facebook
  • Google Plus