Stable transformation by Studio Farris Architects

Photography by Koen Van Damme

 

Studio Farris Architects have completed the transformation of a small barn into an office with a meeting room, library, workspace and a resting/reading area.

 

Stable transformation by Studio Farris Architects

Photography by Koen Van Damme

The barn, located in West Flanders, Belgium, was restored with new windows and doors added.

Stable transformation by Studio Farris Architects

Photography by Koen Van Damme

Stable transformation by Studio Farris Architects

Photography by Koen Van Damme


A new “box” was built inside the barn, to improve energy efficiency and avoid any chemical reactions with sulphates in the ground and walls of the original farm and barn.

Stable transformation by Studio Farris Architects

Photography by Koen Van Damme

Another addition to the inside of the barn is a large object made up of stacked beams. These stacked beams are designed to be the library, bookshelves, storage room, and resting / reading area.

Stable transformation by Studio Farris Architects

Photography by Koen Van Damme

The way that the beams have been positioned allows them to become the stairs and support for the upper workspace.

Stable transformation by Studio Farris Architects

Photography by Koen Van Damme

On the upper level, there is a desk with views of the surrounding area.

Stable transformation by Studio Farris Architects

Photography by Koen Van Damme

The barn is filled with natural light from the new skylights and windows.

Stable transformation by Studio Farris Architects

Photography by Koen Van Damme

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

  • Facebook
  • Google Plus