K Valley House by Herbst Architects

Photography by Lance Herbst

 

Herbst Architects were approached by their clients, a director and camera operator in the film industry, to design a house for them that would be a retreat to relax at between filming.

 

K Valley House by Herbst Architects

Photography by Lance Herbst

Apart from them wanting a retreat, they also wanted to have a home that engages with the site, and to be built from materials that have a patina of age, of sustainability, of recycling and adaptive re-use.

K Valley House by Herbst Architects

Photography by Lance Herbst

The home, which is located on 20 hectares of farmland on the Kauaeranga River in New Zealand’s, Coromandel Peninsula, has a panoramic view of the surrounding valley.

K Valley House by Herbst Architects

Photography by Lance Herbst

Stepping just inside the home, there’s a room with a floor of tree slices.

K Valley House by Herbst Architects

Photography by Lance Herbst

Inside, the living area is stepped down from the dining room.

K Valley House by Herbst Architects

Photography by Lance Herbst

Here’s a look at the internal structure of the home from the loft.

K Valley House by Herbst Architects

Photography by Lance Herbst

A centrally located fireplace makes the home cozy, especially after a day working on the farm, where they live a life of self-sufficiency, including growing, animal husbandry, and butchery.

K Valley House by Herbst Architects

Photography by Lance Herbst

The home has large sliding glass doors that open up to the outdoors.

K Valley House by Herbst Architects

Photography by Lance Herbst

K Valley House by Herbst Architects

Photography by Lance Herbst

An example of the patina they requested, is the home being clad in a rainscreen of rusty corrugated iron sheets, kind of like a rural camouflage, which the clients procured over the duration of the build.

K Valley House by Herbst Architects

Photography by Lance Herbst

Here you can get a better view of the hillside farmland the home is located on.

K Valley House by Herbst Architects

Photography by Lance Herbst

  • Facebook
  • Google Plus