In Suspension By naturehumaine

naturehumaine have completed the renovation of a home in Montreal, Canada, with a space that is two storeys high to allow for an exercise room with gymnastic rings hanging from the ceiling.

In Suspension By naturehumaine

Here is the designer’s project description

The client wants to transform the last two levels of a building to create living spaces for her two athletically inclined children, who are now grown adults. The primary goal is to create a shared living space in which all utilitarian functions are shared but which still allows each person to have privacy.

In Suspension By naturehumaine

The architectural concept consists in removing the floor currently separating the two levels to create a wide-open space in which two large boxes appear to float in mid-air.

In Suspension By naturehumaine

These suspended boxes, adorned with unfinished plywood panels, each contain a bedroom and a bathroom. This configuration creates three gaps, each being two floors high; the centre gap becomes a physical exercise room with a pair of gymnastics rings.

In Suspension By naturehumaine

The whole structure is connected lengthwise by a block that is painted black; the block accommodates different services, including stairways, a shower room and part of the kitchen.

In Suspension By naturehumaine

A large island with unfinished wood painted white delineates the kitchen space, with sliding lacquered bookshelves underneath the wooden boxes.

In Suspension By naturehumaine

In Suspension By naturehumaine

In Suspension By naturehumaine

In Suspension By naturehumaine

#gallery-1 {
margin: auto;
}
#gallery-1 .gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 33%;
}
#gallery-1 img {
border: 2px solid #cfcfcf;
}
#gallery-1 .gallery-caption {
margin-left: 0;
}
/* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

Design: naturehumaine
Photography by Adrien Williams

  • Facebook
  • Google Plus